Gå til hovedindhold

En glad mand og hans trøje

Indsendt af KnittingDane ,

Min kære husbond har længe klaget sin nød over sin manglende hjemmestrikkede trøje. Og lige så længe har jeg været frustreret over ikke at kunne færdiggøre noget så simpelt som en trøje til min husbond.

Tilbage i 2008 gik jeg i gang med mit første forsøg på en trøje. Den endte dog med at blive skrinlagt, da jeg ikke brød mig om garnet. Det var alt for tykt og vamset til min smag. Herefter gik jeg helt i stå.

I 2011 gik jeg så i gang igen med et nyt forsøg. Efter mange lange overvejelser havde jeg fundet et mønster, jeg var tilfreds med, som min mand også kunne lide, nemlig Durrow by Jodi Green. Til at begynde med gik det lynhurtigt - men det skulle dog vise sig at gå hen og blive et ret besværligt projekt.

Da jeg gik i gang med ærmet, syntes jeg nemlig, at det var noget stramt, men manden mente, at det passede fint, så jeg strikkede videre.

Regel nr. 1: Lyt altid til din intuition, fremfor mandens når det handler om strik.

Da jeg havde strikket kroppen, og næsten to ærmer indså manden, at ærmet måske alligevel blev for stramt. Jeg kapitulerede og smed trøjen over i et hjørne, hvor den lå et års tid og hyggede sig og ventede på, at jeg gad starte forfra på en større pind.

I mellemtiden blev jeg ofte mindet om den savnede trøje, som min husbond regnede med at få omkring julen 2020.

I forbindelse med vores flytning til Sønderborg besluttede jeg mig for igen at gå i gang med 'Projekt Trøje'. Projektet var oplagt til at tage med som eneste der ikke blev pakket ned, da jeg jo så ville blive tvunget til at strikke på det og kun det. Det lykkedes da også at komme i gang igen - men jeg endte med at strikke ærmet om to gange, da jeg åbenbart skulle to pindestørrelser op. Sikke et arbejde.

Herefter kom jeg til at starte på et par huer til tøserne, for at få lidt afvekling. Det udløste en lang strøm af kommentarer om julen 2020, så da manden skulle til Thailand på forretningsrejse i november, besluttede jeg mig for at nu skulle det være. Han skulle have den trøje til jul.

Jeg strikkede hver dag, hver gang jeg havde hænderne fri. Da han kom hjem gemte jeg trøjen og strikkede videre hver aften efter han var gået i seng. Pænt besværligt at skulle gemme trøjen væk i en fart hver gang man hørte sengen knirke.

Men det lykkedes. Og glad blev han. Og pænt overrasket tilmed.

Her er det færdige resultat.

Thumbnail

Fik jeg nævnt at manden elsker at posere for kameraet :D

Thumbnail

Her det fine ærme, som er strikket 5 gange i alt undervejs.

Thumbnail

Hvad har jeg så lært? LYT ALTID TIL DIN INTUITION!!! Det kan ikke siges mange gange nok. Af en eller anden uransagelig årsag glemmer jeg det gang på gang.

Og skal du strikke en trøje, så er det altid en god ide at starte med et ærme. Det kan snildt anvendes som strikkeprøve.

Kommentarer

Anne Holtegård

Imponerende stykke strikkearbejde. Både forhistorien og resultatet. De ærmer er bare lige i øjet!!

lør, 19/01/2013 - 18:23 Permalink
Bettina

Stor respekt til dig, kan godt lide den enkle trøje og så finesserne på ærmerne. God inspiration.  :)

lør, 19/01/2013 - 18:33 Permalink
Anne

Imponerende ærmer. Sidder lige og gætter lidt på hvordan man får lavet spiralerne. Smukt stykke strik. Jeg godt forstå han er en glad mand.

søn, 20/01/2013 - 19:11 Permalink
Astrid Juhl Jensen

Flot resultat vil jeg sige,men det er godt nok den bedste historier jeg har læst ang strikning.

man, 21/01/2013 - 00:10 Permalink
May-Lis Sundheim

Kjempefin !
Takk for at du deler trøjen (og mannen) med oss.

man, 21/01/2013 - 11:40 Permalink
Vibeke Larsen

Hej Irene

Hvor er den flot. Jeg forstår dine kvaler mht ærmerne,- træls at skulle gøre om så mange gange, men det færdige resultat er da utroligt smuk og flot. Du kan godt være stolt. Den er meget flot.

Med venlig hilsen

Vibeke

man, 21/01/2013 - 14:31 Permalink
Profile picture for user KnittingDane
KnittingDane

Som svar til af Vibeke Larsen

nej ingen skilsmissetrøje her. Jeg fandt også ud af at the sweater curse vist nok kun angår ugifte - hvordan det så end hænger sammen :D

Og tak for al jeres ros :)

man, 21/01/2013 - 14:57 Permalink
Ulla Ovesen

God ide med en ærmestrikkeprøve, har selv en trøje fra helvede,der ikke vil strikkes færdig pga. fejl pindestørrelse efter 1 ærme :-[] men 3 gang osv. super flot ærme detalje på hankønnet i skabet positur, det må være forløsende at se den færdig.

Hilsen Ulla

fre, 25/01/2013 - 22:16 Permalink
Lykke

Superfin trøje og sikke naturligt han poserer ;-)

Tak for en fantastisk side. Jeg har altid fundet svar på mine problemer her, når noget har drillet.

man, 28/01/2013 - 11:22 Permalink
Louise

Lækker, lækker trøje, du har lavet til ham, god farve og sidder perfekt. Faktisk ikke så nemt lige at finde en opskrift, der falder i begges smag (og er sjov at strikke, du har virkelig været vedholdende, godt klaret!). Håber han er lykkelig for den, han ser sådan ud:) Jeg er fuld af benovelse - og får straks ekstra dårlig samvittighed over at have brugt det garn, jeg købte til en trøje til min mand, til en mere feminin model (når nu jeg er en small og min mand er en xl syntes jeg forklaringen gav sig selv, pinligt...) Måske din kære mand så kan vente med den næste til 2030 - denne model kommer da til at holde i mange år :D !

man, 04/02/2013 - 09:49 Permalink
Dorte Arvad

Fantastisk trøje - har straks startet en udgave til min søn. Det har været svært at finde en model til ham, men denne kunne han lide :) jeg håber den ender lige så godt som din .

søn, 10/02/2013 - 17:33 Permalink

Det er da blevet en lækker trøje, som du har fået strikket til din mand. Jeg er selv i gang med en trøje til min kæreste. Det er dog gået lidt bedre med ærmerne for mit vedkommende, idet jeg ikke har måttet strikke dem om. Det eneste jeg har været nødt til, var at strikke dem 10 cm kortere i forhold til opskriftens angivelser.

søn, 24/02/2013 - 14:22 Permalink
Tony

Og her næsten 10 år senere er jeg stadig glad for den - meget 😘

tor, 17/11/2022 - 07:24 Permalink

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.