Strikkeudstyr

Maskemarkører kan anvendes til at markere bestemte steder på dit strikketøj, som for eksempel midtfor og midtbag. De kan også være en stor fordel til markering af mønsterrapporter, så det bliver lettere at holde styr på mønsteret.
Da det kan være svært at se forskel på størrelserne af de enkelte strikkepinde med det blotte øje, kan det være en god ide at investere i en pindemåler til at bestemme størrelsen. Som oftest angiver en pindemåler pindestørrelserne i to målesystemer, som for eksempel…
Maskeholdere anvendes til at holde masker, som ikke skal aflukkes med det samme, men i stedet afventer yderligere arbejde. Som for eksempel når et færdigstrikket skulderstykke afventer at andet skulderstykke strikkes, inden de to skulderstykker kan sys sammen med…
Stoppenåle benyttes til at hæfte ender eller sy sømme. En stoppenål er en nål med afrundet spids. Den afrundede spids gør, at du ikke kommer til at stikke nålen gennem garnet.
Når du strikker sker det af og til, at du taber en maske. Her kan en hæklenål være god at have ved hånden, da den letter arbejdet med at samle den tabte maske op.
En rækketæller anvendes til at holde styr på, hvor mange rækker du har strikket.
Et målebånd og en lineal er uundværlige redskaber, når du skal strikke. Målebåndet anvendes til at måle længden undervejs i dit arbejde, og linealen anvendes til at bestemme din strikkefasthed på en strikkeprøve.
Hvis du har brug for, at maskerne fastholdes på pinden, kan løse knopper være en fordel at have ved hånden. Alternativt kan en elastik snos om pindens ende til at fastholde maskerne.

Søger du en specifik strikketeknik, så prøv søgefunktionen.