Gå til hovedindhold

Farver i strik

Thumbnail

Dominans

Når man strikker med to farver er det ikke ligegyldigt, hvordan de to tråde holdes bag arbejdet. Alt efter hvor man holder de to tråde, fremhæves den ene farve frem for den anden. Når dette udnyttes kaldes det dominansstrik. Denne form for strik er…

Se mere

Thumbnail

Tofarvestrik

Tofarvestrik er glatstrik strikket med to farver på en gang, hvor farverne kombineres til alskens mønstre. Det karakteristiske for tofarvestrik er, at den ubrugte tråd føres med på vrangsiden af strikketøjet til den skal benyttes igen. Således bliver…

Se mere

Thumbnail

Hønsestrik

Hønsestrik er et opråb mod garnfirmaerne, der nægter at udlevere en strikkeopskrift, uden man samtidig køber det garn der anbefales til opskriften! Hønsestrik er et opgør med de sædvanlige strikkebøger, der altid angiver et bestemt…

Se mere

Thumbnail

Gobelinstrik

Gobelinstrik er glatstrik, der anvendes til at strikke større motiver ind i et ellers ensfarvet stykke strik. Teknikken kaldes også intarsia. Denne teknik anvendes, når motiverne bliver for store og der dermed bliver for langt mellem farveskift til…

Se mere

Thumbnail

Broderi med maskesting

Da jeg personligt ofte har for vane at pille op, hvis jeg finder fejl i mit strik, er jeg ikke stor tilhænger af gobelinstrik, hvis det kan undgås. Til mindre mønstre vælger jeg derfor oftest at brodere mønsteret på med maskesting i stedet. Dette gøres…

Se mere

Thumbnail

Striber

En måde at opnå farvevariation er at strikke striber. Dette gøres ved at skifte farve for enden af pinden. Hvis farven ikke skal benyttes igen brydes garnet, ellers kan garnet hænge løst i siden til det igen skal bruges. Man skal her sørge for ikke at…

Se mere

Thumbnail

Skiftegarn

Den nemmeste måde at opnå farvevariation i strikketøjet er nok skiftegarn. Her skifter garnet selv farve i et fast interval, så der dannes et mønster af striber, mens man strikker. Dette er blandt andet meget populært til strømper, hvortil der findes et…

Se mere