Første fejl spottet

Ok - første fejl  er spottet. Tak Anne :)

Jeg havde ikke lige fanget, at der i slutningen af pinden kun skulle strikkes 2 omslag på 2 ud af 3 hulrækker. Nu har jeg så prøvet begge dele. De sidste to takker på strikkeprøven herunder (dem til venstre) er strikket, som opskriften byder. De 3 første takker (til højre) er strikket med 2 omslag på alle hulrækker.

Thumbnail

Konklusion

Jeg må vist alligevel følge opskriften - det er som, at takkerne lægger sig bedre ned, når der på hver 3. hulrække kun laves et enkelt omslag.

Kommentarer

Vil gerne være med omkring knitalong

Når du siger knit-along...måske et dumt spørgsmål,men betyder det ikke bare at vi begge to strikker det samme,,,? For så er jeg da frisk på at strikke det flotte kællingesjal, det er superflot, og jeg har faktisk i flere år haft garn liggende som jeg ikke liiiige vidste hvad skulle blive til..

Når der i opskriften skrives, at dobbeltomslaget strikkes som en maske, hvordan gør man så det?

Hvordag griber vi række 16 an i den sidste spids? Skal der ikke lukkes 8 masker af? Og skal der kun dtrikkes på de 11 madker retur inden mønster B?

Til oplysning, der skal ikke lukkes masker af , 16 række strikkes bare ret. Og så startes der på mønster B. OBS at 2 halvdel af mønster b skal de 2 masker der strikkes sammen strikkes drejet sammen! Det kan måske give kludder for dem af jer der har valgt at strikke drejet ret sammen fra starten af.

det er det ikke for jeg skalstrikke baglæns, havde ikke læst på lektien, tænker at jeg skal have noget andet garn da den jeg har ikke kan overholde maskeantal til 10 cm men jeg hænger på og ser hvad der kommer, knus Ruthannet

Permalink

Som svar til af Ruthannet Jensen (ikke efterprøvet)

Hej Ruth, du behøver vel ikke at opgive projektet selvom strikkefastheden ikke overholdes 100% i dette tilfælde. Hvis arbejdet ser fint ud altså garn i forhold til pindetykkelse, så får det vel kun indflydelse på størrelsen af dit færdige arbejde? Tænker jeg i dette tilfælde.

Pind 41 mønster B.

Ved ikke om det er mig eller opskriften det er galt med, men jeg kunne kun få maskeantallet til at fungere hvis jeg startede med 8 ret i stedet for 7. jeg fortsatte med 7 masker på p 42 osv. Havde hele tiden 1 maske mere på pinden og derved også 2 p mere til sidst = 59 p i alt. Det fungerede for mig.

Permalink

Som svar til af Tine (ikke efterprøvet)

Havde nøjagtigt samme proplem. Strikkede "diskret" to m sammen. Meeeen det irriterer mig, at jeg ikke ved, om jeg eller opskriften fejler

Ja så starter jeg forfra men det er ok når resultatet bliver så meget bedre, skulle havde stillet det spørgsmål som Janni stillede, undrede mig også over hvordan jeg skulle med de 2 omslag, men valgte ved en fejl at strikke dem sammen hvilket gav en fasr kant.

Så har jeg jo lært det

Får altså også en maske for meget. Har valgt diskret at strikke den sammen med sidste m inden hulmønster. Har jeg gjort noget forkert, eller skal maskerne være lange når man strikker de sidste 9 m på pind 40?

På den sidste række i midterborten B, skal man strikke alle maskerne ret. De sidste 9 masker bliver temmeligt lange - er det meningen, eller har jeg gjort noget forkert?

Mine blev også lange, har bare ladet det være med det. Opdagede så at første maske skulle være taget løst af hele vejen, det så en detalje jeg havde overset indtil det kom op forleden. Er der en god måde at følge med på i tråden? Vi skriver forskellige steder? Incl mig selv.

Permalink

Som svar til af Bettina bjarlert (ikke efterprøvet)

Mine blev også lange, men formoder det er som det skal være da det jo danner hulmønster rækken på den anden side af borten

Permalink

Som svar til af Bettina bjarlert (ikke efterprøvet)

Det ville være smart med et blog-indlæg til hver del af opskriften. Eller man kan opfordre til, at man skriver svar, ved den første, der har taget emnet op. Det er ganse rigtigt lidt uoverskueligt  :)

Profile picture for user KnittingDane
Permalink

Som svar til af Anne (ikke efterprøvet)

Jeg kan godt se problemet. Umiddelbart vil det være en del nemmere, hvis der svares specifikt på den kommentar der skal svares på, da kommentarerne så ikke lægger i en lang stribe.

Jeg har ikke lavet blogindlæg længere frem end jeg selv er nået. Men der kommer et mere i dag

Det er en utrolig smuk kant, som jeg nyder at strikke.

Jeg er i tvivl men på den anden halvdel af borten, skal man da strikke drejet ret sammen som i 2 halvdel af midterborten, der står bare man skal fortsætte med A.

Men ville det ikke være logisk at lave sammen tagningerne modsat hjælp er ikke så god til at læse ord opskrifter

Permalink

Som svar til af Linda Groesmeyer (ikke efterprøvet)

Jeg er lige færdig med spidsen og tænker som dig, at det ville være logisk at fortsætte med drejet ret. Men det er jo meningen at mønster A fortsætter efter spidsen uden at blive spejlet (for symmetriens skyld).

Ja så troede jeg jo lige at det gik fint. Indtil række 41, hvor jeg også havde en maske for meget, og derfor liiige skulle ind og se om andre også havde det problem. Kan så se på div kommentarer, at jeg har lavet fejl hele vejen. Slået om 2 gange på hver vr pind (bare fordi man tror, at det er da let nok. Det er det samme hele vejen, bare med en m mere hver gang) Arghh! Jeg har så også været så fiks at strikke bemeldte omslag sammen, istedet for at lave et langt omslag. ØV...det bliver en pille op nat.

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Søger du en specifik strikketeknik, så prøv søgefunktionen.