Usynlig tommelfinger med kile

En alternativ løsning til sidekile og usynlig tommelfinger er at kombinere den usynlige tommelfinger med en kile. Jeg har endnu ikke strikket en prøve af denne type vante, men det må klart prøves. 
Ved denne metode strikker man en kile i håndfladen under det sted tommelfingeren skal sidde. Når der er taget ud, så det svarer til halvdelen af tommelfingermaskerne, strikkes kilen over på restgarn og føres herefter tilbage på venstre pind. Der fortsættes som ved en usynlig tommelfinger.

NB! Vær opmærksom på, at man ved kilen tager flere masker ud til håndfladen end der er slået op fra start. Derfor skal håndryggen være bredere end håndfladen når vanten begyndes. Denne forskel udlignes i takt med at kilen dannes.

Da jeg ikke har prøvet at strikke sådan en vante endnu, er det selvfølgelig svært at udtale sig om den. Men jeg vil mene, at kilen vil give en ekstra bevægelighed, som ellers mangler ved en usynlig tommelfinger.  Samtidig vil jeg tro, at man kommer uden om den værste skævvridning af mønsteret på håndfladen.

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Søger du en specifik strikketeknik, så prøv søgefunktionen.