Sådan strikker du en bort på dit sjal

Skal du have en strikket bort på dit arbejde, som skal ligge på tværs af kanten, kan du strikke den direkte på arbejdet og dermed undgå at skulle sy den fast efterfølgende. Dette ses ofte på for eksempel sjaler, hvor der strikkes borter langs kanten af arbejdet.

I det følgende kan du se, hvordan jeg har strikket en bort på mit kællingesjal.

Første skridt er at samle masker op langs kanten af sjalet. Disse masker skal bruges til at strikke borten fast til sjalet. Hver opsamlet maske svarer til 2 pinde på borten. Man kan alternativt samle masker op undervejs, mens borten strikkes.

Andet skridt er at slå nye masker til borten. Her har jeg slået 8 masker op med strikkeopslag i forlængelse af de opsamlede masker.

Thumbnail

Herefter strikkes første pind på borten. Sidste maske på borten strikkes sammen med første af de opsamlede masker. Jeg tager sidste bortmaske løs af som ret, strikker næste (opsamlede) maske ret og trækker den løse bortmaske henover masken.

Thumbnail

Der vendes nu og strikkes tilbage over borten i følge mønsteret. Første maske tages løs af, men ellers følges mønsteret. Således fortsættes langs hele kanten, mens der for hver pind, som strikkes ind mod sjalet, strikkes en ny maske sammen med borten.

Her er første tak på borten strikket.

Thumbnail

Og her er 3 takker strikket på borten.

Thumbnail

Og til sidst et billede af borten halvvejs i sjalet.

Thumbnail

Kommentarer

Hvor heldig kan man være er lige kommet der til TAK KnittingDane nu vil jeg samle masker op og afprøve dette.

Du får en hel favnfuld usynlige roser

Profile picture for user KnittingDane
Permalink

Som svar til af linda groesmeyer (ikke efterprøvet)

Tusind tak :) jeg tænkte også at jeg hellere måtte skynde mig, så jeg kunne lægge vejledningen op før I nåede så langt :)

Irene, det ser superflotte ud.

Jeg har jo gjort på samme måde som dig, med at strikke sjalet med vendemasker :) Inden at du er begyndt på borten hvad har du så gjort? Strikket to pinde pinde ret over hele langsiden? Og hvad har du gjort inden, på de 18 cm? Bare samlet maskerne op eller hæklet først...

Profile picture for user KnittingDane
Permalink

Som svar til af Helle Chrstiansen (ikke efterprøvet)

Jeg har bare samlet masker op fra retsiden (fra spids til spids). Og så strikkede jeg to pinde ret, da jeg tænkte, at det ville hjælpe på at få kanten til at falde rigtigt. Det betyder også, at jeg strikker kanten på fra vrangsiden. Så kommer den nemlig til at vende med retsiden ud ad, når den er foldet ned :)

Tak for det fine tip med borten. Har strikket sjalet færdig og må konstatere at det er alt alt for lille. Må vist konstatere at jeg har sløset med at teste strikkefasrheden.

Men så får jeg jo mulighed for at strikke det igen :)

Men sjalet er sjovt at strikke og tak for tips og tricks :)

Profile picture for user KnittingDane
Permalink

Som svar til af Ruthannet Jensen (ikke efterprøvet)

Jeg er nået til øverste bort. Deadlinen er sat til næste tirsdag. Men du kan sagtens strikke med alligevel. Du kan jo altid strikke videre bagefter. Der er også flere der allerede er færdige, men så hurtig er jeg ikke :)

Hej :-)

Så den super enkle metode med at strikke borten fast på sjalkanten.       Jeg er rigtig glad for at have set metoden, da jeg kan se den også er anvendelig på kraver, kjoler og tæpper. Desuden kan den bruges med mange forskellige borter!  

Mega skønt med sådan en anvendelig og enkel metode! :-)

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Søger du en specifik strikketeknik, så prøv søgefunktionen.